Troškinti kopūstai su kiaulės kojomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Rauginti kopūstai, 2 vienetai
- Kiaulės kojos, 2 vienetai
- Obelių aliejus, 100 gramų
- Druska
- Lauro lapai
- Vanduo, 3 stiklinės
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Nuvalyti kiaulės kojas, gerai nuplauti ir perpjauti išilgai pusiau. Į didelį puodą supilti aliejų ir sudėti kiaulės kojas. Ant viršaus sudėti raugintus kopūstus, užpilti vandeniu ir troškinti. Kai mėsa suminkštės, patiekalą pasūdyti, papipirinti, dėti lauro lapų ir dar šiek tiek patroškinti.
Skanaus!
Labai mėgstu skaniai, riebiai ir sočiai pavalgyti (kaip tikras bajoras), tad labai apsidžiaugiau laikraštyje "Valstietis" radęs šį bajorišką patiekalo receptą su kiaulės kojomis. XVIII amžiuje troškinti rauginti kopūstai buvo vienas tradiciškiausių patiekalų lenkų ir lietuvių bajoriškoje virtuvėje ir yra gana populiarus patiekalas ir šiandien.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-10-09 15:20
hmm... Juozuk , gal gali , jeigu tau nesunku pasakyti, kiek sveria rauginti kopustai is dvieju kopustu galvu ?