Troškinti veršienos šonkauliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, šonkauliai, 800 gramų
- Sviestas, tirpintas, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai, 3 vienetai
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-07-04 19:59