Troškinys iš molinio troškintuvo
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulienos mentė, be kaulų, 1 kilogramas
- Bulvės, 6 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Druska, 1 saujelė
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Mėsa supjaustoma vieno kąsnelio dydžio gabaliukais. Juos apvirti, kad nuvirtų visi nešvarumai.
Per tą laiką morkas supjaustyti apskritimais. Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustyti kubeliais. Ne itin mažais, nes kol troškinsis, maži gabaliukai virs košele.
Pirmiausia ant molinio troškintuo dugno išdėliojamos morkos, tada – mėsos gabaliukus, pakeptus svogūnus ir pagaliau bulves. Pabarstyti druska. Įpilti vandens, kad apsemtų daugiau negu pusę troškintuvo.
Kepti iš pradžių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kai įkais, sumažinti iki 180 laipsnių. Kepti 40 minučių. Tada kaitrą sumažinti iki 100 laipsnių, ant troškinio sudėti grietinę ir pomidorų padažą ir palikti torškintis dar 10 minučių. Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai