Troškinys moliūge

Troškinys moliūge
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėsa, (naudojau liesą sprandinę), 1 kilogramas
  • Paprika, raudona, 1 vienetas
  • Morkos, didelės, 2 vienetai
  • Svogūnai, didelis, 1 vienetas
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 4 vienetai
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Česnakas, 1 vienetas
  • Čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinys, 1 stiklinė
  • Džiovintas raudonėlis
  • Mairūnas
Gaminimo instrukcija:

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamarinuokite su česnaku ir prieskonių mišiniu bent kelias valandas. Moliūgui nupjaukite kepurėlę, išvalykite, vidų ištepkite druska. Kepurėlės kotelį apvyniokite aliuminio folija. Papriką, morką, bulves bei svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje gerai apkepinkite mėsą su svogūnais ir morkom, po to suberkite likusias daržoves, sudėkite nuluptus ir kubeliais pjaustytus pomidorus.. Viską gerai pakepkite, kai atsiras sulčių nuo pomidorų bei daržovių gerai patroškinkite. Suberkite mėsą su daržovėmis į moliūgą, užpilkite sultiniu, man reikėjo nepilnos stiklinės, uždenkite dangteliu ir šaukite į įkaitintą iki 180 – 190 °C temp. orkaitę troškintis apie 1,5 – 2 val. (priklauso nuo moliūgo dydžio). Po valandos atidenkite, permaišykite ir vėl uždenkite. patikrinkite ar mėsa, daržovės ir moliūgo sienelės jau suminkštėjo. Kai matysite kad viskas suminkštėjo galite valgyti.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Akvilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai