Trupininis pyragas su uogiene
- Miltai, kvietiniai, 400 gramų
- Miltai, rugių, 50 gramų
- Panevėžio cukrus plius, (Dan Sukker), 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Uogienė, mėgstama, 500 gramų
Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar ne? Geras šio pyrago receptas visada pravers.
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, pirštais sutrinkite jį su miltais, kol viskas taps panašu į drėgnus trupinius.Įmuškite kiaušinius ir baikite minkyti tešlą. 3–4 saujas (maždaug 1/3) tešlos atidėkite trupiniams ir sumaišykite ją su aguonomis. Likusi tešla bus skirta pagrindui. Abu tešlos gabalus suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad tešla pailsėtų.
Iš šio ingredientų kiekio išeis didelis pyragas, tad kepimo skarda turi būti nemaža. Išklokite ją kepimo popieriumi. Tešlą be aguonų sutarkuokite burokine tarka arba rankomis sutrupinkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti 1 centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę (aš mėgstu gan storą uogienės sluoksnį), ant viršaus užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite tešlą su aguonomis.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.