Trupininis pyragas ,,Ubagas''
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 1.5 kilogramo
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 250 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Uogienė, 500 mililitrų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa prie rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą.
Tada tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogiene ir vėl stambia tarka užtarkuoti tešlos.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 60 min. Krosnyje keptas pyragas dar skanesnis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-06-25 18:35