Trupiniuotis

Trupiniuotis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Margarinas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinė, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kondensuotas pienas, 250 mililitrų
  • Razinos, 1 stiklinė
  • Abrikosai, džiovinti, 20 vienetų
  • Aliejus, formai patepti
Gaminimo instrukcija:

Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus  trupinius dar lengvai palaužome rankomis, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, paslegiame ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
alytus
2015-02-11 22:14
Verdama 2 val. Todėl, kad gautūsi rudas kaip rudu du
Mildute
2014-04-01 17:58
Atrodo skaniai tik kodėl reikia dvi valandas kaitinti kondensuotą pieną?
:)
2014-02-05 19:58
Labai skanus sitas dalykas, bet foto tai visiskai ne i tema. Atrodo jis visai kitaip, panasiai kaip kukuruzai su irisais