Tuno - lašišos užkandinis tortas

Tuno - lašišos užkandinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Napaleono lakštai, arba keptos tešlos lakštai, 3 vienetai
  • Tunas, konservuotas (aliejuje), 200 gramų
  • Lašiša, rūkyta, 200 gramų
  • Lęšiai, 300 gramų
  • Majonezas, 200 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Druska
  • Pipirai
  • Krapai
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:
  1. Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.

  2. Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).

  3. žuvį supjaustyti gabaliukais

  4. Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).

  5. Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
    1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
    2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    3. Dedam žuvės(tuną).
    4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
    5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    6. Sudedam lęšius.
    7. Dedam lašišą.
    8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
    9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą