Turkiška silkė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Silkė, sūdyta, 800 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Paprika, 2 vienetai
- Pomidorai, kieti, 200 gramų
- Karis, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kvapieji pipirai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, 1.5 stiklinės
- Petražolės
Gaminimo instrukcija:
Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu 2 val.
Inde užkaisti 2 šaukštus aliejaus, pakepinti juostelėmis supjaustytą papriką, pašlakstyti vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Pertrinti per sietelį, supilti likusį aliejų, išmaišyti, vėl užvirinti, ataušinti.
Nusausintą silkės filė supjaustyti pusiau ir sudėti į stiklainį, sluoksniuojant su pomidorais.
Užpilti atšaldytu aliejumi su paprika ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Patiekiant puošti pomidorų ir citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai