Turkiška silkė

Turkiška silkė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Silkė, sūdyta, 800 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Paprika, 2 vienetai
  • Pomidorai, kieti, 200 gramų
  • Karis, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kvapieji pipirai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Čiobreliai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, 1.5 stiklinės
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:

Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu 2 val.
Inde užkaisti 2 šaukštus aliejaus, pakepinti juostelėmis supjaustytą papriką, pašlakstyti vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Pertrinti per sietelį, supilti likusį aliejų, išmaišyti, vėl užvirinti, ataušinti.
Nusausintą silkės filė supjaustyti pusiau ir sudėti į stiklainį, sluoksniuojant su pomidorais.
Užpilti atšaldytu aliejumi su paprika ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Patiekiant puošti pomidorų ir citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai