Turkiškas kebabas
- Lavašas, dideli, 6 vienetai
- Aviena, gali būti veršiena, 800 gramų
- Kopūstai, 300 gramų
- Agurkai, 2 vienetai
- Pomidorai, 3 vienetai
- Agurkai, marinuoti, 250 gramų
- Majonezas, su krapais, 200 gramų
- Majonezas, su krapais, 200 gramų
- Garstyčios, padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 6 skiltelės
- Prieskoniai, salotoms
- Prieskoniai, salotoms
- Druska
Mėsą marinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais apie valandą. Mėsą kepame orkaitėje apie 20 min. Kopūstą supjaustome smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Į daržoves įdėti majonezo su krapais, viską gerai išmaišome, pagardiname salotų prieskoniais. Marinuotus agurkėlius supjaustome plonomis juostelėmis.
Gaminame česnakinį padažą į indą sudedame majonezą, smulkintas česnako skilteles, garstyčias ir viską gerai sumaišome. Susmulkiname česnakus į masę įberiame salotų prieskonių, įdedame keletą juostelių marinuotų agurkėlių ir porą šaukštų grietinės. Vėl viską išmaišome.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus agurkėlius ir keptą mėsytę. Viską sukame į ruletą, vieną galą stipriai užspaudžiame ir įvyniojame į kepimo popierių. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 sek.
2012-09-08 12:54
2012-08-07 13:19
2015-07-28 16:53