Turkiškas kebabas

Turkiškas kebabas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lavašas, dideli, 6 vienetai
  • Aviena, gali būti veršiena, 800 gramų
  • Kopūstai, 300 gramų
  • Agurkai, 2 vienetai
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Agurkai, marinuoti, 250 gramų
  • Majonezas, su krapais, 200 gramų
  • Majonezas, su krapais, 200 gramų
  • Garstyčios, padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 6 skiltelės
  • Prieskoniai, salotoms
  • Prieskoniai, salotoms
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Mėsą marinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais apie valandą. Mėsą kepame orkaitėje apie 20 min. Kopūstą supjaustome smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Į daržoves įdėti majonezo su krapais, viską gerai išmaišome, pagardiname salotų prieskoniais. Marinuotus agurkėlius supjaustome plonomis juostelėmis.
Gaminame česnakinį padažą į indą sudedame majonezą, smulkintas česnako skilteles, garstyčias ir viską gerai sumaišome. Susmulkiname česnakus į masę įberiame salotų prieskonių, įdedame keletą juostelių marinuotų agurkėlių ir porą šaukštų grietinės. Vėl viską išmaišome.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus agurkėlius ir keptą mėsytę. Viską sukame į ruletą, vieną galą stipriai užspaudžiame ir įvyniojame į kepimo popierių. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 sek.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
gintare
2015-07-28 16:53
Kaip skanu
gurmane
2012-09-08 12:54
ne kepa o tik pasyla jis jau ten,bet geriau suvyniota i folyja grilineje arba vaflineje sildyti apskrunda skaniai
gyujkok
2012-08-07 13:19