Ukrainietiška selianka
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mėsa, įvairi, 500 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
- Svogūnai, 200 gramų
- Česnakas, skiltelės, 2 vienetai
- Pomidorų padažas, ar pasta, 100 gramų
- Aitrioji paprika
- Sultinys, mėsos, 1.5 litro
- Rauginti agurkai, 2 vienetai
- Kaparėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Krapai, pjaustyti, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai