Ukrainietiškas mėsos apkepas

Ukrainietiškas mėsos apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, sloksniuota, lapeliais, 300 gramų
  • Mėsa, malta, 500 gramų
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Aliejus, kepimui
  • Prieskoniai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Žalumynai, nebūtina
Gaminimo instrukcija:

Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.

P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai