Ukrainietiški barščiai
- Petražolės, 15 gramų
- Krapai, 15 gramų
- Pupelės, 100 gramų
- Morkos, 160 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Bulvės, 200 gramų
- Paprika, 1 vienetas
- Česnakas, 6 skiltelės
- Druska
- Jautiena, su kaulu, 200 gramų
- Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
- Burokėliai, 300 gramų
- Pomidorai, 150 gramų
- Kopūstai, 300 gramų
- Aliejus, 50 mililitrų
- Kvapieji pipirai
- Grietinė, 100 gramų
Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.
Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.
Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.
Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).
Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.
Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.
Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.
Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.
Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)
Skanaus :)
2014-11-09 12:52
2013-10-21 18:01
2014-11-12 09:11