Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Petražolės, 15 gramų
  • Krapai, 15 gramų
  • Pupelės, 100 gramų
  • Morkos, 160 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Bulvės, 200 gramų
  • Paprika, 1 vienetas
  • Česnakas, 6 skiltelės
  • Druska
  • Jautiena, su kaulu, 200 gramų
  • Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
  • Burokėliai, 300 gramų
  • Pomidorai, 150 gramų
  • Kopūstai, 300 gramų
  • Aliejus, 50 mililitrų
  • Kvapieji pipirai
  • Grietinė, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.

Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.

Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.

Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).

Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.

Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.

Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.

Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.

Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)

Skanaus :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Liza
2014-11-12 09:11
toki "marmaliuka"aš verdu dažnai,tačiau ukrainietiški barščiai verdami su raug.kopustais. Skanus ir šitas,tačiau vadinkime viska savais vardais.
Lina
2014-11-09 12:52
sriuba gal ir nieko ,bet jau kiek darbo cepelinus du kart pagamint galima
Rasa
2013-10-21 18:01
Geras receptas, dėkui.