Uzbekiškas plovas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mėsa, jautiena ar aviena, nes turi ypatingą skonį ir aromatą; gali būti kiauliena, bet skonis bus skurdesnis, 0.5 kilogramo
- Ryžiai, pagarinti. Skaniau ir sviekiau gelsvi ar rudi, 2 stiklinės
- Svogūnai, 2 vienetai
- Morkos, 3 - 4, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus
- Juodieji pipirai
- Druska
- Česnakas
- Paprika
- Karis
Gaminimo instrukcija:
Įpilamas (į puodą ar 'kazaną') alyvų aliejus ir užkaitinamas. Mėsa smulkiai supjaustoma ir gerai apkepinama. Tada dedami susmulkinti svogūnai ir kepinama kartu su mėsa. Kai svogūnai pagelsta, dedama plonais griežinėliais ar šiaudeliais susmulkintos morkos. Kai morkos suminkšteja, užberiama 2 stiklinės ryžių ir užpilama 4 stiklinės vandens. Viskas permaišoma, galima sudėti prieskonius pagal skonį (druska, šv. malti pipirai, kario milteliai, paprikos milteliai, kelios skiltelės česnako) ir verdama apie 20 minučių. Jei ryžiai sugėrė perdaug vandens, įpilama papildomai, kad nebūtų per sausas plovas. SKANAUS
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-10-31 14:54
Man tie rudi ryziai net par 2 val neissitusino. Ir skonis prastesnis nei baltu. nusivyliau
2015-10-14 17:50
Taip, tai plovas.Galetu buti Onutes, mamos ar Petrutes, bet tik ne uzbekiskas.
2015-09-15 23:23
O kur kuminas, raugerškis, razinos? Pirma apkepinami svogūnai, po to dedama mėsa ir po to morkos.Česnakas dedamas visa galva, apvalyta tik nuo nešvarumų ir į skilteles nedalinama.
2015-09-15 23:17
Atsakau "kike".Ryžiai gerai perplaunami kelis kartus šaltu vandeniu, kad neliktų krakmolo.
2015-11-21 06:56