Užkandis "Margas pavasario stalas"

Užkandis "Margas pavasario stalas"
Spalvingas ir gaivus pavasario užkandis.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, virti, 3 vienetai
  • Salotos, lapinės, 1 gūželė
  • Sviestas, 82%, 40 gramų
  • Rokforo sūris, 25 gramai
  • Stinta, 4 vienetai
  • Jogurtas, natūralus, 150 gramų
  • Krapai, 1 valgomasis šaukštas
  • Ridikėliai, 5 vienetai
  • Ikrai, raudonieji, 25 gramai
  • Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:

Salotų lapus gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius su sviestu pertrinti per sietelį ir gerai sumaišyti. Masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną trynių masės dalį dėti sutrintas keptas stintas (be kaulų), į kitą gerai susmulkintą rokforo sūrį ir smulkintus krapus. Abi trynių mases konditeriniu švirkštu (su žvaigždutės formos antgaliu) išvirkšti į kiaušinių puseles. Kiaušinius su stintomis papuošti ikrais, kiaušinius su rokforu – smulkintais krapais (gali būti šaldyti). Jogurtą sumaišyti su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Salotas išdėlioti ant lėkštės ir apšlakstyti jogurto padažu. Į vidurį sudėti įdarytas kiaušinių puseles. Iš ridikėlių padaryti keletą „roželių“ garnyrui ir papuošimui.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Alma K.
» Rašyti komentarą
» Komentarai