Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Brokoliai, nedidelis, kumščio dydžio, 1 galva
- Vynuogės, be kauliukų, 15 vienetų
- Kiaulės kumpis, šaltai rūkytas, plonos raikytas, 90 gramų
- Morkos, nedidelė, 1 vienetas
- Obuoliai, 1 vienetas
- Citrinų sultys, 0.5 vieneto
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamo sėklos, 1 žiupsnelis
- Vanduo, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Brokolį nuplauti ir trumpam palikti šaltame vandenyje. Užvirinti vandenį. Brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti pastovėti apie 5 min.
Burokine tarka sutarkuoti morką. Pusiau perpjauti vynuoges, jeigu didesnės, perpjauti į kelia dalis. Nedideliais kubeliais supjaustyti obuolį apšlakstyti citrinų sultimis, kad obuolys nepajuoduotų.
Viską sudėti į dubenėlį, supilti aliejų ir išmaišyti.
Kumpį suplėšyti gabaliukais ir apkepti, kol parus. Palikti atvėsti.
Iš šilto vandens išimti ir nusausinti brokolius.
Kai atvės kumpis, viską sudėti ant obuolių, vynuogių ir morkų. Išmaišyti.
Sezamo sėklas galima berti prieš išmaišant, o galima jomis papuošti porcijomis padalintas salotas dubenėliuose.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-04-16 19:11
bent vienas, kuris atitinka aprasyma