Užkandžių tortas "Mimoza"
- Bulvės, virtos, 4 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Morkos, virtos, 2 vienetai
- Tunas, 1 skardinė
- Sūris, fermentinis, 100 gramų
- Kiaušiniai, virti, 5 vienetai
- Majonezas, DAUMANTŲ (sluokniaviavimui), 200 mililitrų
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti,sumaišyti su tunu ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų su tunu, vėl aptepame majonezu.Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant morkų ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.Puošiame žalumynais, daržovėm kaip tik mėgstat.Pagaminus reikėtu palaikyti maždaug per naktį šaldytuve,tada valgyti.