Užklota pica
- Jautienos faršas, Ilzenbergo dvaro ūkio, 300 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Svogūnai, 2 galvos
- Sūris, 80 gramų
- Pievagrybiai, 6 vienetai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai picai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, 2 žiupsneliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Miltai, 300 gramų
- Mielės, 5 gramai
- Vanduo
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
Susmulkinu svogūną, pipirais ir druska paskaninu faršą ir viską lėtai pakepinu ant sviesto (60 gr). Baigiant kepti, dedu 1 šaukštą pomidorų padažo.
Keramikinį indelį patepu likusiu sviestu ir išdėlioju fermentinio sūrio riekeles. Ant sūrio dedu pievagrybius, barstau picos prieskoniais ( 0,5 šaukštelio). Sudedu kepintą faršą.
Iš miltų, sausų mielių ir vandens (tiek, kad tešla būtų minkoma) gaminu tešlą ir kočioju reikiamo dydžio blynus, kad uždengtų pasirinktą keramikinį indą.
Ant indelio dedu mielinį blyną, kraštelius užlenkiu gražiai ir kepu 230 laipsnių kaitrumo orkaitėje iki pagels apie 10 minučių. Verčiu į lėkštę, kad blynas būtų apačioje.
Padažui sumaišau likusius picos prieskonius, 1 šaukštą pomidorų padažo, majonezą, vandenį virintą ir įspaudžiu česnaką.
2016-11-11 13:04
2017-04-12 21:49