Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
- Romas, esencija, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, padažui, 6 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 480 mililitrų
- Pienas, 480 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, (trynius atskirti nuo baltymų), 4 vienetai
- Vanilė, sirupas, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, padažui, 50 gramų
- Vanduo, padažui, 240 mililitrų
- Krakmolas, padažui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, padažui, 25 gramai
- Vyšnios, be kauliukų, padažui, 500 mililitrų
- Cukrus, padažui, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, padažui, 1 valgomasis šaukštas
Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta. Supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti.
Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (darbui palengvinti galite naudoti elektrinį plaktuvą). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į širdelės formos vaflinę ar blynų keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.
Vyšnių padažas gaminimas:
Indelyje sumaišykite pusę kiekio vandens su krakmolu. Kitame inde ant viryklės ištirpinkite sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite vandens ir krakmolo mišinį, maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min).
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis. Tiekti su vafliniais blynais.
2011-04-20 12:40
2011-03-20 09:47
2011-04-26 20:30