Vaflių tortas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šokoladas, 300
- Vafliai, geriau apvalūs, 1 pakelis
- Sviestas, 1 pakelis
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Chalva, 200 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Riešutai, susmulkinti, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-11-19 05:34