Vaflių tortas

Vaflių tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, 300
  • Vafliai, geriau apvalūs, 1 pakelis
  • Sviestas, 1 pakelis
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Brendis, 2 valgomieji šaukštai
  • Chalva, 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Riešutai, susmulkinti, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ausrele
2017-11-19 05:34
Malonu, kad pasidalinat jo gamyba.