Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Razinos, 250 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Miltai, 240 gramų
  • Džiovintos figos, 10 vienetų
  • Džiovinti abrikosai, 10 vienetų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Konjakas, arba apelsinų sulčių, 150 mililitrų
  • Dansukker cukrus Farinas, 135 gramai
  • Lazdyno riešutai, 65 gramai
  • Migdolai, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Aptepimui:
  • Sviestas
Apibarstyti:
  • „Dansukker“ cukraus milteliai
  • Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 valandai.

  2. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

  3. Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.

  4. Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 minučių.

  5. Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai