Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sūris, maskarponės, 250 gramų
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Krakmolas, 30 gramų
- Miltai, 100 gramų
- Cukraus pudra, 80 gramų
- Cukrus, 50 gramų
- Kiviai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Želatina, 20 gramų
- Želė, 3 pakeliai
- Apelsinai, 1 vienetas
- Juodieji serbentai, 4 valgomieji šaukštai
Pasigaminame įvairių skonių žele ir paliekame stingti. Tada galime gamintis biskvitą.
Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir vėl plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinių trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame per sietelį ir beriame į kiaušinių masę. Viską gerai išmaišome. Pilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę, išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kai įvairių skonių ir spalvų želė sustingtas ją reikia supjaustyti kubeliais ir dėti į sūrio masę.
Atvėsusį biskvitą perpjauname į dvi dalis. Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį ir užpilame kremo, uždedame antrą biskvito dalį Išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings. Ant viršaus sudedame mėgstamus vaisius aš naudoju apelsinus kivi ir serbentus ir pilame ant jo paruoštą želė sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą, kad želė sustingtų.