Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu

Vaisių vėrinukai  pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Bananai, 2 vienetai
  • Vynuogės, žalios, saldžiosios, 12 vienetų
  • Ananasai, griežinėliai, 3 vienetai
  • Abrikosai, be kauliukų, 4 vienetai
  • Citrinos, sultys
  • Citrinos, žievelė
  • Cukrus, rudas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Apelsinų sultys
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį supilkite citrinos sultis, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Bananus nulupkite ir supjaustykite 2,5 cm storio gabaliukais. Ananaso gabaliukus supjaustykite ketvirčiais. Abrikosus ir obuolius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išimkite kauliukus. Vynuoges nuvalykite, nuplaukite. Išimkite kauliukus. Vaisius sudėkite į citrinos sulčių mišinį ir palikite 30 minučių marinuotis. Vis apverskite.

  2. Vaisius pakaitomis sumaukite ant iešmų, išteptų sviestu. Likusį marinatą supilkite į puodą, įpilkite apelsinų sulčių, įdėkite medaus ir virkite, kol sutirštės.

  3. Vėrinukus sudėkite į aliuminio folijos indelius ir kepkite kepsninėje aptepdami padažu 3 minutes. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: VšĮ "Kretingos maistas"
» Rašyti komentarą
» Komentarai