Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
- Obuoliai, 2 vienetai
- Bananai, 2 vienetai
- Vynuogės, žalios, saldžiosios, 12 vienetų
- Ananasai, griežinėliai, 3 vienetai
- Abrikosai, be kauliukų, 4 vienetai
- Citrinos, sultys
- Citrinos, žievelė
- Cukrus, rudas, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Apelsinų sultys
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
Į dubenį supilkite citrinos sultis, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Bananus nulupkite ir supjaustykite 2,5 cm storio gabaliukais. Ananaso gabaliukus supjaustykite ketvirčiais. Abrikosus ir obuolius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išimkite kauliukus. Vynuoges nuvalykite, nuplaukite. Išimkite kauliukus. Vaisius sudėkite į citrinos sulčių mišinį ir palikite 30 minučių marinuotis. Vis apverskite.
Vaisius pakaitomis sumaukite ant iešmų, išteptų sviestu. Likusį marinatą supilkite į puodą, įpilkite apelsinų sulčių, įdėkite medaus ir virkite, kol sutirštės.
Vėrinukus sudėkite į aliuminio folijos indelius ir kepkite kepsninėje aptepdami padažu 3 minutes. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!