Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Sūris, Mascarpone , 500 gramų
- Sausainiai, šokoladiniai ,,Selga'', 360 gramų
- Grietinėlė, 35%, 35 proc. riebumo, 200 gramų
- Želė, braškių, 80 gramų
- Želatina, 20 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Sviestas, kepiniams, 175 gramai
Gaminame torto pagrindą:
susmulkiname sausainius trintuvu ar mėsmale.
Tuomet išsitirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
Masę dedame į 26 cm tortinę su nuimamais šonais ir gerai paspaudžiame.
Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.Kremas:
Išplakame grietinėlę su cukrumi.
Galima plakti šluotele arba mikseriu, kol masė padvigubės.
Tuomet sudedame Mascarponę ir vėl plakame, kol masė taps vienalytė.Želatiną užpilame 50 ml vandens ir pastatome 30 minučių išbrinkti.
Išbrinkintą želatiną pašildome, kol ištirpsta granulytės ir pastatome atvėsti.
Atvėsintą želatiną atsargiai įmaišome į mascarponės sūrio masę. Ir gerai išmaišome, bet neplakame..Kremo masę pilame ant sausainių masės ir išlyginame.
Statome į šaldytuvą 2 valandoms.Kol stingsta kremas, pasidarome želė:
užviriname vandenį ir supilame želė pakelio turinį.
Maišome kol ištirps.
Statome atvėsti.Atvėsusią želė pilame ant mascarponės kremo viršaus ir dedame į šaldytuvą toliau stingti, bent 2-3 valandoms.
Tuomet torto viršus puošiamas, kaip patys norime :)
Aš dariau širdutės formos, tad teko truputį pavargti pjaustant :D
Torto viršų puošiau grietinėle.
2016-02-12 13:11
2016-02-12 13:12