Vanilės ir apelsinų skonio kanelės

Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
Žavūs prancūziški pyragaičiai. 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 50 gramų
  • Pienas, 500 mililitrų
  • Jūros druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 240 gramų
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Kvietiniai miltai, 90 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, (tryniai), 2 vienetai
  • Romas, tamsusis, 3 valgomieji šaukštai
  • Dansukker cukrus Farinas, 1 valgomasis šaukštas
  • Apelsinai, (žievelė), 1 vienetas
  • Sviestas, (formelėms patepti), 25 gramai
  • Bičių vaškas, (formelėms patepti), 25 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žavūs prancūziški pyragaičiai, kuriems taip pat reikės 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.

    1 diena

    Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.

  2. 2 diena

    Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Raimonda
2017-09-18 15:39
Sveiki.pasakykite prašau,kur gauti vaško.ačiū.
Nesvarbu
2016-09-12 08:58
Skanumynas
Edas
2015-12-28 18:05
Gavosi nekazkas. perdaug apelsino zieveles, nors itarkavau 2/3, o ne nuo viso apelsino kaip rasoma recepte. galutiniame rezultate kaneles sukrito, vidus gavosi labai slapias. Gal pries pilant i kepimo forma nepakankamai isplakiau tesla, nes gana daug skyscio pribego ant orkaites dugno ir priruko visa virtuve