Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
- Sviestas, 50 gramų
- Pienas, 500 mililitrų
- Jūros druska, 1 arbatinis šaukštelis
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 240 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 90 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, (tryniai), 2 vienetai
- Romas, tamsusis, 3 valgomieji šaukštai
- Dansukker cukrus Farinas, 1 valgomasis šaukštas
- Apelsinai, (žievelė), 1 vienetas
- Sviestas, (formelėms patepti), 25 gramai
- Bičių vaškas, (formelėms patepti), 25 gramai
Žavūs prancūziški pyragaičiai, kuriems taip pat reikės 20 4,5 cm skersmens kanelių formelių.
1 diena
Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.2 diena
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.
2016-09-12 08:58
2015-12-28 18:05
2017-09-18 15:39