Vaniliniai keksiukai

Vaniliniai keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 200 gramų
  • Miltai, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 150 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • vanilės esencija, 0.5 vieneto
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Uogos, saldainiai ar riešutai, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės.
    Vanilinį cukrų ar pusės vanilės ankšties grūdelius suberti į purią kiaušinių masę.
    Puodelyje išlydyti sviestą, į jį supilti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinio plakinį.
    Miltus krupščiai sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, juos įsijoti į tešlą ir lengvai išmaišyti.

  2. Keksiukų kepimo formoje išdėlioti kepimo formeles, į kiekvieną jų pilti po 1 - 2 šaukštus tešlos ir šauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 10 minučių.
    Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir dar kepti apie 10 minučių.
    Galima pridėti uogų, saldainukų ar šokolado gabalėlių, riešutų į tešlos vidų arba kapotais riešutais, migdolo drožlėmis apibarstyti viršų.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą