Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 175 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, kambario temperatūros, 90 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, arba tirštas vanilinis jogurtas, 2 stiklinės
  • Pabarstukai, 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 125 gramai
  • Cukraus pudra, 1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
    Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą.

  2. Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
    Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.

  3. Per kelis kartus suberti miltus ir lengvai išmaišyti.
    Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles.
    Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
    Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.

  4. Dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų.
    Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio sūrio masę.
    Dėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus.
    Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai