Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, kambario temperatūros, 110 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Vanilė, esencija
- Druska
- Cukrus, 170 gramų
- Miltai, 125 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 100 mililitrų
- Šokoladas
- Uogos
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 11
Sviestą gerai išplakame su cukrumi, kol masė šie tiek padidės.
Po vieną plakant įmušame kiaušinius. Viską plakame tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių.
Įlašiname vanilės esencijos, plakinį permaišome.
Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
Į tešlą dalimis maišant supilame pieną. Galiausiai viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
Šokoladą ištirpdome šiltoje vandens vonelėje, apipilame keksiukus ir ant viršaus uždedame mėgstamas uogas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-06-09 14:16
tešla išėjo skystoka ir kepdami keksiukai ištekėjo...
2017-04-20 16:49