Vanilinis pudingas su šokolado padažu ir putinais
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Krakmolas, kukurūzų, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 700 mililitrų
- Kiaušiniai, (tryniai), 4 vienetai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Šokoladas, juodas (70 proc. kakavos), 100 gramų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Cukraus pudra, 80 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
- Putinas, (uogos), 1 saujelė
Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies.
Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, įmaišykite stiklinę pieno ir krakmolo mišinio. Supilkite atgal į puodą su pienu, užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite kelias minutes.
Nukaiskite puodą, įmaišykite šaukštą sviesto ir vanilės ekstrakto. Supilkite pudingą į aukštas taures, atvėsinkite ir prieš patiekdami 3–4 val. palaikykite šaldytuve.Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus komponentus į puodą ir kaitinkite ant silpnos liepsnos. Įmeskite putino uogas ir šiek tiek pavirkite. Padažą pilkite ant pudingo.
Skanaus!