Varškės apkepas

Varškės apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Varškė, 550 gramų
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Manų kruopos, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Manų kruopos užpilamos pienu ir 30 min. paliekama, kad šiek tiek išbrinktų.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama.
Baltymai išplakami iki standžių putų.
Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais ar miltais pabarstytą kepimo įndą ir kepama 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo kepimo skardos storio.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vaida
2015-06-09 14:07
Ačiū už receptą- tobulas apkepas
dovile
2015-01-28 14:20
visada kepu pagal šį receptą, labai skanu!
Violeta
2013-08-17 18:50
labai tinka kefiras vietoj pieno