Varškės apkepas su avižiniais dribsniais

Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, naudojau 18% riebumo, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, karšto, 100 mililitrų
  • Pilno grūdo avižinių dribsniai, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos spanguolės, ar kitų mėgstamų uogų, 3 valgomieji šaukštai
  • Manų kruopos, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:
  1. Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.

  2. Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.

  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

  4. Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.

  5. Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laima
2019-02-02 18:28
Kur galima rasti 18% varškytę? Receptas geras.bandysiu