Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Varškė, naudojau 18% riebumo, 400 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, karšto, 100 mililitrų
- Pilno grūdo avižinių dribsniai, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Džiovintos spanguolės, ar kitų mėgstamų uogų, 3 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstrakto, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.2 arbatinio šaukštelio
- Sviestas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Karštą pieną sumaišome su avižiniais dribsniais, paliekame išbrinkti 15-20 min.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 15-20 min. Po to vandenį nupilame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Varškę, kiaušinius, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską sudedame į vieną indą, sutriname šakute iki vientisos masės. Po to šauktu įmaišome avižinius dribsnius ir pusę spanguolių.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu, supilame tešlą, apibarstome likusiomis spanguolėmis ir kepame ~30-35 min, kol pyragas apskrunda. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukus švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – kepkite šiek tiek ilgiau. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-02-02 18:28