Varškės apkepas su namine karamele

Varškės apkepas su namine karamele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 70 gramų
  • Pienas, 40 mililitrų
  • Sviestas, tirpintas, 40 gramų
  • Varškė, pusriebė, 360 gramų
  • Manų kruopos, 70 gramų
  • Džiūvėsėliai, 1 saujelė
Karameliniam padažui:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 100 mililitrų
  • Lazdyno riešutai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.

  2. Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai