Varškės apkepas su namine karamele
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 70 gramų
- Pienas, 40 mililitrų
- Sviestas, tirpintas, 40 gramų
- Varškė, pusriebė, 360 gramų
- Manų kruopos, 70 gramų
- Džiūvėsėliai, 1 saujelė
- Cukrus, 200 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, 100 mililitrų
- Lazdyno riešutai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai