Varškės ir šokolado tortas

Varškės ir šokolado tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 0.25 stiklinės
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Varškė, 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė, 35%, 450 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Krakmolas, 0.25 stiklinės
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 5 vienetai
  • Šokoladas, juodasis, 50 gramų
  • Vanilinis cukrus, arba natūralus jogurtas, 200 mililitrų
  • Citrinų sultys, 4 valgomieji šaukštai
  • Šokoladas, (papuošimui), 150 gramų
Kremui:
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvitui paruošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi.

  2. Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros.

  3. Kiaušinių trynius išplakame su puse biskvitui skirto cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame 50 g ištirpinto šokolado bei biskvitui skirtą vanilinį cukrų ir išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami biskvitui skirtą likusį cukrų.

  4. Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę, pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros.

  5. Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau). Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, degtuku ar iešmeliu. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.

  6. Kremui varškę su kremui skirtu cukrumi sumalame blenderiu. Supilame jogurtą ir išplakame masę.

  7. Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min. ir ištirpiname karštose citrinų sultyse.

  8. Išplakame grietinėlę iki standžių putų.

  9. Truputį pravėsusią citrinų - želatinos masę supilame į varškinę masę ir gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome.

  10. Pertepimui išardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi būti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga, kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame. Tortą padedame kokiai 1 valandai į šaldytuvą.

  11. Išėmus puošiame šokoladine juosta - iškerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus, kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame, kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą.
    Kokias 5 min. palaikome šaldytuve ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų.

    P.S. Į kremą pertepimui dar galima pridėti želė gabaliukų bei įvairių vaisių.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai