Varškės pyragas

Varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 300 gramų
  • Varškė, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 300 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Sviestas, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kukurūzų miltai, 5 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Visų pirma paruošiam tešlą. Į puodą dedam miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišom. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies, beriame 150 g cukraus ir gerai išmaišome, kad sviestas kiek atvėstų, o cukrus ištirptų. Tada įmušame vieną kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Tada visą masę supilame į miltus ir išminkome tešlą. Ją padedame į šaldytuvą (jeigu turite galimybę, tai gerai būtų tešlą šaldytuve laikyti 1-2 val.).

  2. Dabar darysime įdarą: du kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi (150 g), varškę sutriname su blenderiu. Sumaišome varškę, kiaušinių plakinį, grietinę, dedame kukurūzų miltus.

  3. Kepimo skardą aptepame sviestu. Į dugną dedame 2/3 tešlos. Pilame varškės masę. Ant viršaus sutrupiname likusią tešlą (galima trupinti pirštais, galima tarkuoti :)). Pyragą kepame 190°C temperatūroje apie 45 minutes. Tikrinkite, ar iškepė varškės masė (su degtuku, dantų krapštuku ar pan.).

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Svetlana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
indre
2015-12-08 17:27
O kur galima nusipirkti kukuruzu miltu arba kas juos gali pakeisti