Varškės pyragas
- Varškė, 0.5 kilogramo
- Spelta šviesūs miltai , 2.5 stiklinės
- Cukrus, 2 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 16 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 250 gramų
- Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Pasiruošiam varškę:
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.
Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.