Varškės pyragas

Varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 0.5 kilogramo
  • Spelta šviesūs miltai , 2.5 stiklinės
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 16 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 250 gramų
  • Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. 4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
    Sukame tol kol ištirps cukrus.
    Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
    Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
    Viską labai gerai išmaišome.

  2. Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
    Po truputį maišant pilame miltus.
    Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.

  3. Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Pasiruošiam varškę:
    Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
    Viską gerai išmaišome.

  5. Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.

  6. Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

  7. Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Sidona
» Rašyti komentarą
» Komentarai