Varškės pyragas "Apelsinas"

Varškės pyragas "Apelsinas"
Varškės pyragas "Apelsinas"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Varškė
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 0.5
  • Kvietiniai miltai, 1
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
  • Apelsinai, (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino)
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Kiaušiniai, (tryniai), 2 vienetai
  • Kiaušiniai, (baltymai), 1 vienetas
  • „Dansukker“ cukraus milteliai, 125 gramai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 70 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Aptepimui:
  • Kondensuotas pienas, saldintas, 1
  • Apelsinai, (žievė), 1
Gaminimo instrukcija:
  1. Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Gerai išsukti ir palikti, kolpadarysim tešlą.

  2. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.

  3. Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais.

  4. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu.

  5. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas.

  6. Į kondensuotą pieną įberti tarkuotų apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Ramunė Matulienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ona
2017-09-13 01:43
o kiek varškės reikia šiam pyragui?
Vilma
2014-12-03 10:43
Super skanu