Varškės pyragas "Apelsinas"

Varškės pyragas "Apelsinas"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 125 gramai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 70 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).

Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.

Įdarui: sumaišyti visus komponentus.

Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
smalsu
2015-05-03 22:46
o ryskus skonis apelsinu gaunasi tik nuo zieveles? man kazkaip norisi ir sulciu ispausti..
kulinare
2011-04-08 16:02
einu kepti
Viktorija
2010-04-03 13:50
Super
jurate
2010-03-05 11:17
nerealiai skanu, as dar idejau pjaustytu dziovintu vaisiu, FANTASTIKA !!!!!! Aciu labai uz receptuka ))) arselis:
jurgita
2010-01-06 12:04
kepiau,paliko, verta