Varškės pyragas "Apelsinas"
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Cukrus, 125 gramai
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 70 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).
Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.
Įdarui: sumaišyti visus komponentus.
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.
2011-04-08 16:02
2010-04-03 13:50
2010-03-05 11:17
2010-01-06 12:04
2015-05-03 22:46