Varškės pyragas su vyšnaitėmis
- Vyšnios, 16 vienetų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Cukraus pudra, 250 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Vanilė, esencijos, 2 lašai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Cukrus, 370 gramų
- Varškė, 500 gramų
- Margarinas, 250 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kepimo milteliai, 11 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 vienetas
Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės grūdeliai. Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite ant nedidelės ugnies, kol margarinas ištirps. Cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti. Tada įmaišykite 4 kiaušinių trynius. Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų - šokoladinė tešla. Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50 - 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje. Pyragą papuoškite vyšnaitėmis. Skanaus!