Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
- Kreminė varškė, 500 gramų
- Kokosų pienas, 200 gramų
- Vyšnios, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 150 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Krakmolas, 4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 250 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 125 gramai
- Cukrus, 60 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Ruošiame tešlą: miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai.
Į tešlą įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės.
Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite. Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta.
Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Ruošiame įdarą: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Dubenyje sumaišykite varškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius.
Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą.
Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus ims gražiai rusti.
Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve).
2016-11-08 12:17
2016-11-08 12:19