Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu

Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Kreminė varškė, 500 gramų
  • Kokosų pienas, 200 gramų
  • Vyšnios, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinė, 150 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Krakmolas, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlai:
  • Miltai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 125 gramai
  • Cukrus, 60 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame tešlą: miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai.

  2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės.

  3. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite. Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta.

  4. Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

  5. Ruošiame įdarą: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

  6. Dubenyje sumaišykite varškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius.

  7. Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite.

  8. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.

  9. Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą.

  10. Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus ims gražiai rusti.

  11. Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve).

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
vilija
2016-11-08 12:19
as irgi pabandysiu pagaminti
vilija
2016-11-08 12:17
skaniai atrodo