Varškės spurgos

Varškės spurgos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 9 %, 1070 gramų
  • Kiaušiniai, 8 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 630 gramų
  • Cukrus, 225 gramai
  • Druska, 15 gramų
  • Actas, 9 %, 25 gramai
  • Vanilinis cukrus, 30 gramų
  • Soda, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

» Rašyti komentarą