Varškėtis su obuoliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, minkštas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Varškė, sausa, 500 gramų
- Grietinė, 200 gramų
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 3 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išplakti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės.
Į trynių masę sudėti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Paskui sudėti grietinę ir varškę bei vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
Masę supilti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
Obuolius nuplauti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis (nelupti) ir jas pašlakstyti citrinos
sultimis ir dėti į keptuvę patušinti.Pyragą kepti iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimtą pyragą ataušinti ir sudėti ant jo obuolių skilteles.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai