Varškėtis su obuoliais

Varškėtis su obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, minkštas, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Varškė, sausa, 500 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 3 vienetai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išplakti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės.

  2. Į trynių masę sudėti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Paskui sudėti grietinę ir varškę bei vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.

  3. Masę supilti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.

  4. Obuolius nuplauti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis (nelupti) ir jas pašlakstyti citrinos
    sultimis ir dėti į keptuvę patušinti.

  5. Pyragą kepti iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimtą pyragą ataušinti ir sudėti ant jo obuolių skilteles.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: silvijuma
» Rašyti komentarą
» Komentarai