Varškiniai sausainiai "Vokeliai"

Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Cukrus, 20 arbatinių šaukštelių
Tešlai:
  • Varškė, 200 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, arba margarinas, 100 gramų
  • Cukrus, 75 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminame tešlą. Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 gr. miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą.

  2. Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.

  3. Iškočiojame apie 2 - 3 mm storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais.

  4. Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus.

  5. Formuojame sausainius. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".

  6. Sausainius dedame ant kepimo popieriaus, nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi.

  7. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaus!

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aldona
2018-10-10 17:41
O kur obuoliukai?