Varškinis

Varškinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 9 proc. , 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 7 vienetai
  • Manų kruopos, 15 valgomųjų šaukštų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Spanguolės, džiovintos, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.

  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.

  3. Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.

  4. Iki standžių putų išplakti baltymus.

  5. Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.

  6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.

  7. Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.

  8. Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: silvijuma
» Rašyti komentarą
» Komentarai