Varškinis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Varškė, 9 proc. , 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 7 vienetai
- Manų kruopos, 15 valgomųjų šaukštų
- Pienas, 200 mililitrų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Spanguolės, džiovintos, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
Iki standžių putų išplakti baltymus.
Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu.
Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai