Vasariškas obuolių pyragas

Vasariškas obuolių pyragas
Iškepi keksiuko formoje ir eini į lauką valgyti be peilių, formų, rūpesčių!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Obuoliai, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, 200 gramų
  • Rudasis cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Cinamonas, 25 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys
  • Maltas muskatas
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruošk tešlą: kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi, sukdama po vieną sudėk trynius, suberk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyk tešlą.

  2. Išklok tešla apvalią kepimo formą. Pasilik šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.

  3. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

  4. Sumaišyk cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliok pyrago centre. Papuošk pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepk išplaktu kiaušinio baltymu.

  5. Kepk iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Gabrielė
» Rašyti komentarą
» Komentarai