Vasariškas omletas

Vasariškas omletas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Mineralinis vanduo, 30 mililitrų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Patiekiant:
  • Vyšniniai pomidorai, 7 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salotos, 4 lapai
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

  2. Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.

  3. Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.

  4. Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.

  5. Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.

  6. Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai