Vasariškas tortas

Vasariškas tortas
Torto viršus.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Braškės, 400 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 350 mililitrų
  • Biskvitiniai piršteliai, 300 gramų
  • Graikiškas jogurtas, 250 mililitrų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Apelsinų sultys, 150 mililitrų
  • Braškės, 10 vienetų
  • Cukraus pudra, 8 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 50 mililitrų
  • Želatina, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. 3 - 4 šaukštus cukraus pudros sumaišykite su 50 ml citrinų sulčių.

  2. Biskvitinius sausainius sutrupinkite iki labai smulkių trupinių, sumaišykite su 200 g ištirpinto sviesto ir sudėkite į 24 cm skersmens kepimo formą. Trupinius sumaišytus su sviestu mentele suspauskite ir išlyginkite, gausite storą, tvirtą pagrindą. Jį apšlakstykite 1 žingsnyje pagamintu sirupu. Formos perimetrą iš vidaus apdėliokite pusiau perpjautomis braškėmis. Uždenkite maistine plėvėle ir dėkite į šaldytuvą.

  3. 400 g braškių sutrinkite. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis, išbrinkinkite, ištirpinkite ir dar šiltą masę supilkite į trintas braškes.

  4. Grietinėlę iki standumo išplakite su 3-4 šaukštais cukraus pudros ir sumaišykite su 250 ml graikiško jogurto.

  5. Sumaišykite grietinėlės-jogurto ir braškių- želatinos mases ir supilkite į formą ant paruošto sausainių pagrindo.

  6. Stingdykite šaldytuve 3-4 valandas. Puoškite šviežiomis braškėmis arba taip, kaip Jums patinka. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Vilma
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Skanu
2017-12-03 17:33
Atrodo skaniai