Vasariškas tortas
- Braškės, 400 gramų
- Grietinėlė, 35%, 350 mililitrų
- Biskvitiniai piršteliai, 300 gramų
- Graikiškas jogurtas, 250 mililitrų
- Sviestas, 200 gramų
- Apelsinų sultys, 150 mililitrų
- Braškės, 10 vienetų
- Cukraus pudra, 8 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 50 mililitrų
- Želatina, 20 gramų
3 - 4 šaukštus cukraus pudros sumaišykite su 50 ml citrinų sulčių.
Biskvitinius sausainius sutrupinkite iki labai smulkių trupinių, sumaišykite su 200 g ištirpinto sviesto ir sudėkite į 24 cm skersmens kepimo formą. Trupinius sumaišytus su sviestu mentele suspauskite ir išlyginkite, gausite storą, tvirtą pagrindą. Jį apšlakstykite 1 žingsnyje pagamintu sirupu. Formos perimetrą iš vidaus apdėliokite pusiau perpjautomis braškėmis. Uždenkite maistine plėvėle ir dėkite į šaldytuvą.
400 g braškių sutrinkite. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis, išbrinkinkite, ištirpinkite ir dar šiltą masę supilkite į trintas braškes.
Grietinėlę iki standumo išplakite su 3-4 šaukštais cukraus pudros ir sumaišykite su 250 ml graikiško jogurto.
Sumaišykite grietinėlės-jogurto ir braškių- želatinos mases ir supilkite į formą ant paruošto sausainių pagrindo.
Stingdykite šaldytuve 3-4 valandas. Puoškite šviežiomis braškėmis arba taip, kaip Jums patinka. Skanaus!
2017-12-03 17:33