Vasariški morengai

Vasariški morengai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, baltymai, (4 - 5 vnt.), 150 gramų
  • Cukrus
  • Actas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.

  2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

  3. Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.

  4. Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.

  5. Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.

  6. Morengus galite skaninti įvairiais priedais
    • 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
    • 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
    • 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
    • 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.

    Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.

Porcijų skaičius: 50
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danielė Ivaškaitė
2015-11-12 19:25
Labai įdomūs receptai,piešiniai.Lengvi ingredientai.