Vatikano duona

Vatikano duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Aliejus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kepimo milteliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Vatikano duona, taip vadinama laimės duona, kurią gaminant reikia dalintis. Dalis paruoštos tešlos atiduodama atrimiesiems, kurie į tešlą papildomai deda miltų, pieno, cukraus (mielės dauginasi pačios) ir po 9 dienų kepama įdėjus papildomų ingridientų, vėl dalį atiduodant savo artimiesiems. Laikoma, kad tai atneša į namus laimę. Kaip yra iš tikrųjų, kiekvienas masto kitaip. Kepama kartą gyvenime ir išpildo žmonių norus.

Receptas, jei gavote Vatikano duonos tešlos:

Tešlą maišyti tik mediniu šaukštu. Laikyti stikliniame arba plastmasiniame inde, šaldytuve. Iš kart dėkite į 2-3 L indą, nes tešla auga.

1 diena – tešlos neliesti
2 diena – tešlos neliesti
3 diena – tešlą maišyti mediniu šaukštu
4 diena – viskas kaip praeitą dieną
5 diena – tešlą pamaišyti, įpilti 1 stiklinę pieno, 1 stiklinę cukraus, 2 stiklines miltų.
6 diena - viskas kaip praeitą dieną
7 diena - tešlą maišyti mediniu šaukštu
8 diena – maišyti kaip 5 dieną, tik sumažinti cukraus
9 diena – tešlą padalinti į 4 dalis, savąją iškepti.

Tris dalis padovanoti GERIEMS žmonėms. Į ketvirtą dalį įpilti pusę stiklinės aliejaus, 2 stiklines miltų, 2 šaukštus kepimo miltelių, 4 kiaušinius. Galima įdėti daržovių, vaisių. Viską maišyti ir kepti 160 laipsnių orkaitėje.

Laimės Jūsų namuose!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Reda
2011-12-14 13:46
Miela, Sonata iš Garliavos, kaip būtų malonu Kalėdų išvakarėse, jei pasidalintumėte Vatikano duonutės raugu ir su manimi:laukiu jau tikriausiai kokie metai pasiūlymų ir vis niekaip nepavyksta gauti to raugo.
El.paštas jovarauskiene @gmail.com
sonata
2011-12-14 11:13
oi, butu labai malonu. tik kaip cia mums susisiekus?
sonatai
2011-12-14 11:11
Aš turiu raugo, galiu pasidalint, gyvenu Garliavoj
sonata
2011-08-31 12:03
ieskau duonos raugo kaune. gal kas turite? aciu
mzitule
2011-04-15 21:08
Labas Reda,jeigu gausiu pradzia duonos tai tikrai pasidalysiu gales visas Jurbarkas kept tikrai labai skani , bet kol kas nieks nesiulo, o gal kas zino kaip pacia pradzia pasidaryt ? parašykit bukit geri zmonės.