Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
- Miltai, 200 gramų
- Cukrus, rudas, 200 gramų
- Manų kruopos, 50 gramų
- Apelsinai, 1 vienetas
- Aliejus, 150 mililitrų
- Sojų pienas, 300 mililitrų
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Aguonos, 1 saujelė
- Druska, 1 žiupsnelis
- Razinos, 1 saujelė
- Uogienė, geriausia naminė, 6 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, juodasis, konditerinis, 5 skiltelės
Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, cinamoną, druską, aguonas sumaišykite dubenyje. Iš 1 - 2 apelsinų išsispauskite sultis (turėtų gautis apie 6 v.š. ). Sultis, aliejų ir pieną supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti sausi produktai. Viską išmaišykite. Tešla turėtų būti skystos konsistencijos, bet ne per skysta. Jeigu atrodo per kieta, pridėkite dar šiek tiek augalinio pieno.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 -220°C temperatūros. Tešlą po 2 - 3 šaukštus dėkite į silikonines formeles (nedėkite iki pat viršaus, nes kepant keksiukai iškils). Paskaninimui ant vienų keksiukų galima uždėti po šaukštą uogienės, ant kitų - po kelias razinas.
Keksiukus dėkite kepti ir kepkite apie 15-20 min. Prižiūrėkite, kad nesudegtų! Išėmus galima aptepti tirpintu konditeriniu šokoladu. Galima užbarstyti ir kokosų drožlių, jog atrodytų kaip sniegas.
Skanaus.
2013-12-18 20:36
2014-02-03 21:33