Vegetariška avinžirnių sriuba
- Daržovių sultinys, arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio, 800 mililitrų
- Konservuoti pomidorai, 400 gramų
- Avinžirniai, sausų, 250 gramų
- Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Petražolės, smulkintų, šviežių, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sojos padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakas, 4 skiltelės
Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.
Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.
Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!