Vegetariška avinžirnių sriuba

Vegetariška avinžirnių sriuba
Vegetariška avinžirnių sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Daržovių sultinys, arba 800 ml vandens ir kubelio sultinio, 800 mililitrų
  • Konservuoti pomidorai, 400 gramų
  • Avinžirniai, sausų, 250 gramų
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Petražolės, smulkintų, šviežių, 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sojos padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnakas, 4 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.

  2. Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.

  3. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 2 valg. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname ~5 min ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar ~2 min.

  4. Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame ~30 min.

  5. Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar ~20 min. Jei po 20 min avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.

  6. Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažą ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska. Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą